Masser af nye eksaminanter på Robert Blake

Aug. 23, 2012
by
Benjamin Balder Bach

Vi har modtaget en hilsen fra Robert Blake, en af de ældste og mest præstigefyldte secondary schools i Malawi, som netop har afholdt sin hidtil største årgang i faget Computer Studies. Under dette blog-indlæg er billeder fra skolens it-lokaler før og efter opsætningen af vores projekt.

Da vi ankom tilbage i april 2011, var Robert Blakes gamle computere ikke koblet til strøm, hvilket dog var forståeligt nok, da de var Pentium II og slet ikke virkede. Dem tog vi med, så de kunne håndteres i et forsvarligt genbrugssystem, og så satte vi 40 laptops op, som passede godt i forhold til lokalets beskaffenhed.

Centeret er nu en solstrålehistorie, og vi hører med jævne mellemrum fra deres it-lærer, Dan, som er henrykt over, at han endelig får tilmeldinger til It-klassen. Faktisk så mange, at der nu er tale om, at alle på en årgang vælger Computer Studies.

Det var dog en hård start, som centeret oplevede. Først var 2 bærbare blevet stjålet, men gerningsmændene blev fundet sammen med computerne. Deres straf var heldigvis mild, og computerne har dermed ikke påført skolen nogle unødvendige problemer. Tværtimod.

Det seneste vi hørte fra Dan var, at der nu er udklækket det første hold beståede elever i Computer Studies. Dette er en enorm forskel, da der tidligere blev uddannet ca. 0-1 elever årligt i valgfaget, som ingen gad have, da der var garanti for at dumpe den nationale eksamen uden computeradgang.

Billedet ovenfor har Dan taget af sig selv og sin nye klasse.

Vil vil gerne takke bl.a. Sydenergi for at tage ansvar for deres computere ved at sikre, at de er en ressource, der tjener mennesker så længe som muligt og ikke blot smides ud med det samme, man får en ny. En række andre virksomheder, som fremgår af vores hjemmeside gennem partnerskaber og engangsdonationer har ligeledes været med til at skabe lignende historier.

Vi regner med, at computerne på Robert Blake vil være anvendelige mange år fremover og ser frem til at fortsætte samarbejdet med skolen, som er blevet starten til flere lignende computer-centre. Ligeledes vil FAIR fortsætte sit arbejde i Malawi for at skabe fortsat udvikling og assistere til, at den igangværende udvikling rodfæstes og bliver bæredygtig.

Malawi hører til blandt verdens fattigste lande, og det er derfor vigtigt med adgang til computere, som giver skoleelever og voksne bedre adgang til viden – måske det vigtigste redskab i kampen mod fattigdom.

Fondsstøtte

Årsregnskab 2011

Back to blog index