Masser af netværker

Oct. 28, 2011
by
Benjamin Balder Bach

Vores næste projekt i samarbejde med National Initiative for Civic Education (NICE) skal ud til ca. 30 små biblioteker i hele Malawi. Hvert bibliotek får sit eget netværk, og vi er p.t. i den sidste testfase, inden vi overlade opsætningen til de lokale teknikere.

Men ud over en masse computernetværker, har vores tur handlet om at skabe nye menneskelige netværker, og vi har fået kontakt til en gruppe unge Linux-entutiaster. På den måde håber vi, at de nye centre kan åbne med masser af opbakning og aktivitet fra dag 1.

Til gengæld ser det sløjt ud med vores containerforsendelse, der allerede er 1 måned forsinket uden lovende opdateringer fra shipping agenten. Bedst som vi troede, at det var en god ide at styre udenom den overbelastede og nedslidte havn i Beira, Mosambique, viser det sig, at Nacala har problemer med en underdimensioneret lastvognsflåde.

Vi indrømmer, at kommunikationen i løbet af turen har været sløj, men vi har masser af billeder og erfaringer, som vi glæder os til at dele med jer. På tirsdag hopper vi på et fly hjem til Danmark efter 30 dage.

Computerworld om it-genbrug

Blantyre FOSS User Group

Back to blog index