Mzuzu University færdiggør installationen af 9 secondary school centre

Sept. 25, 2014 by Benjamin Balder Bach

I september 2013, lancerede FAIR et projekt i samarbejde med Mzuzu University (Mzuni) i det nordlige Malawi. Projektmodellen var en fortsættelse af ideen fra vores første pilotprojekt, hvori ændringen især bestod af, at lokale kræfter skulle forenes for at skabe et bæredygtigt miljø, der kunne ernære IT-centre til uddannelse. Ikke mindst involverede projektet også det malawianske Undervisningsministeries regionale undervisningsmyndigheder.

Den store nyhed og succeshistorie i dette indlæg, handler dog ikke om projektet generelt, men om Datalogi-afdelingen på Mzuni. Som hoved-partner og lokal aktør i projektet, har Mzuni ansat en projektkoordinator, der forestår træning og teknisk vedligeholdelse. Dette er muligt gennem den finansielle byrde, som løftes i flok af alle de deltagende secondary schools gennem licensbetaling for computerne. Endvidere placerede projektet sig komfortabelt ift. universitetets CSR-løfter og lokale outreach program.

Udrulningen af de 9 centre startede med en delegation af 2 FAIR-frivillige på hold med ansatte og frivillige studerende fra universitetet. På den måde var de universitetsansatte hurtigt i stand til at overtage processen og udrulningen af de sidste centre, altimens de frivillige studerende lærte om netværksdreven masse-installation af computer-centre, Linux-administration og fik generelt indblik i diverse almindelige netværksteknologier.

Det sidste center i denne omgang er nu installeret (se billeder nedenfor), og Emmanuel Ngalande, underviser på Mzuzu University ICT-institut, rapporter fra opsætningen af Rumphi centeret:

Vi tog afsted d. 13. august 2014 om morgenen. Som sædvanligt startede arbejdet allerede den samme dag. Vi startede med at flytte al udstyret fra skolens opbevaringsrum. Første dag gik dog ikke som planlagt, da elektrikeren ikke havde færdiggjort arbejdet med installation af stikkontakter. Udover det havde ESCOM [statsligt elselskab red.] strømafbrydelse fra kl syv om aftenen. På det tidspunkt havde vi dog computerne, kabler, keyboards, mus og borde parat til næste dags arbejde.

Den følgende dag (14. august 2014), ankom vi tidligt på centeret, allerede før elektrikeren og rektor på skolen. Vi ventede en time til de ankom og starede med vores "magiske" montering af RJ-45 netværksstik altimens elektrikeren udførte sit job. Mange computere gave os ingen problemer. Harddisk fejl og RAM-overbelastning var årsag til problemer på nogen maskiner. Ca. kl 16 var vi færdige.

Kl 16:30 startede vi en en lille demonstration for de af skolens medarbejdere, der var til stede, ang. hvordan man bruger serverens services og hvordan de skulle indrette sig i deres nye arbejdsmiljø. De var så begejstrede for, at Lab'en var smukt transformeret. Som sædvanligt, satte vi også projektoren til, et job som Burnett er god til (LOL) [Burnett er en af de ansatte, der har arbejdet meget sammen med lokale tømrere for at lave det perfekte loftsophæng til projektorer].

Kl 19:30 var vi færdige. Vi tog afsted og returnerede i god behold til Mzuzu samme aften.

Hjælp os med næste fase!

Den næste fase af projektet består af en udvidelse til ca. 10 yderligere secondary schools. Dette vil være et stort boost for universitetets ambitioner om at drive support- og træningscenteret på større skala. Endvidere vil projektet bibringe den nyeste udvikling i software og digitale undervisningsremedier.

FAIR har planer om at sende de næste computere meget snart. Vi har dem klar, men vi har brug for al den hjælp, vi kan få. Hvis du vil være frivillig, tale med dit arbejde om partnerskab med FAIR, eller formidle budskabet videre i helt andre kredse, vil vi sætte stor pris på det!!

Du kan også blive privat medlem her, hvilket er en glimrende ide, især hvis dit medlemskab er udløbet. Vi er p.t. 40 medlemmer, men kan vi nå 100 medlemmer, er det muligt at fradragsberette gaver til os.

Klik her for at læse mere om, hvordan du kan støtte os:
https://www.fairdanmark.dk/da/sadan-kan-du-hjaelpe/bliv-medlem/

Mzuzu University completes installation of 9 secondary school centres

Mzuzu University completes installation of 9 secondary school centres

Back to blog index