Right to Repair!

Nov. 7, 2019
by
Benjamin Balder Bach

Vi deler visionerne fra Right to Repair bevægelsen - Retten til at Reparere. Vi er også enige i den kritik, der rejses: Hvis du ikke kan reparere dit udstyr, ejer du det ikke - som Self-Repair Manifesto fra iFixit siger.

FAIRs nøgle-aktivitet handler om istandsættelse og genbrug: Vi forbereder it-udstyr til et nyt liv. Vi har brug for reparation, dersom istandsættelse ikke kan lade sig gøre uden muligheder for at inspicere, adskille, diagnosticere og reparere produkter. Vi udtager reservedele, indsætter reservedele og gennemser og diagnosticere hundredvis af forskellige computer- og laptopmodeller, vi bruger skruetrækkere og vi nørkler rundt og finder løsninger.

Right to Repair er ikke blot fundamental for istandsættelse af computere: Reparation af teknologisk udstyr er endnu mere kritisk for de samfund, som er hårdest ramte af fattigdom og ulighed. Lovgivere og myndigheder i Europa har derfor ikke blot en effekt på de europæiske markeder, men krav om bedre produktkvalitet vil også få gavn andre steder.

Her er en opsummering af FAIRs begrundelser for at deltage i den europæiske Right to Repair kampagne, som arbejder for at promovere bedre lovgivning og opmærksomhed på europæisk niveau:

Right to Repair Europe

Vi tilslutter os en kampagne, der arbejder for:

(oversat fra engelsk)

Støt/følg Right to Repair Europe

Right to Repair!

Release of FAIR Zine #2019

Back to blog index