FAIR starter samarbejde med universitet

June 11, 2013 by Bent Blindbæk

Jeg er netop vendt hjem fra en rejse til Malawi, hvor jeg d. 6. juni havde møde med Mzuzu Universitet om FAIRs kommende samarbejde med dem. I mødet deltog 7 personer fra universitetet samt en repræsentant fra den lokale administration af skolevæsenet i området.

Projektet går kort ud på at FAIR donerer et IT-center til Universitetet, så de kan optage flere IT-studerende. Samtidig etablerer vi i tæt samarbejde med universitetet op til 8 IT-centre på secondary schools i området. Her bliver det universitetets ansvar at sørge for undervisning og træning af lærerne på de tilknyttede secondary schools, således at disse it-centre hurtigt og effektivt kan blive en vigtig del af skolernes uddannelse.

Som noget nyt ift. vores første pilotprojekt indfører vi et princip om, at de tilknyttede secondary schools skal betale en årlig service fee for brug af computerne. Den samlede sum, der herved indkommer skal så dække fastansættelse af en tekniker, der hele tiden kan sørge for at IT-centrene fungerer uden nedbrud og fejl. Det er således for at skabe en lokal, bæredygtig økonomisk struktur for projektet, at vi indfører denne model.

Både vi og Mzuzu University håber, at denne model vil kunne danne forbillede for etableringen af lignende projekter i Malawi, hvor der er sikret en bæredygtighed baseret på lokal involvering, og hvor FAIR Danmarks engagement baserer sig på levering af teknisk isenkram og skabelsen af et fælles forum for vidensdeling og -overførsel.

Gode hilsener,
Bent Blindbæk
(FAIR Danmark bestyrelsesformand og daglig leder)

Generalforsamling 2013

Påmindelse om generalforsamling (imorgen!)

Back to blog index