Historie


FAIR Danmark er en frivillig og ulønnet forening, der indsamler IT-udstyr til gavn for verdens fattigste lande. FAIR Danmark blev grundlagt i 2007 og har siden den tid leveret over 2500 computere til vores projektland, Malawi, hvilket giver over 75.000 elever adgang til informationsteknologi samt vidensresurser.

Vi har fra starten haft et tæt samarbejde med den lokale malawianske organisation NICE – National Initiative for Civic Education, der spiller en meget stor rolle i at skabe oplysning og udbrede forståelsen for demokrati i landet. 

Gennem dette samarbejdet satte vi i 2011 5 IT-centre op i den centrale region – 4 IT-centre på Secondary Schools og et IT-center i  centrum af en provinshovedstad. IT-centrene blev sat op på centerskolen i en klynge af Secondary Schools, hvorved IT-centret kan blive brugt af alle de til klyngen tilhørende skoleelever tilhørende skoledistriktet. 

Senere har vi i samarbejde med Mzuzu Universitet i den nordlige region opsat 20 IT- og ressourcecentre, hvoraf 2 er placeret på universitet, således der kan uddannes flere studerende med IT-kompetencer i landet.

FAIR Danmark er en søsterorganisation til FAIR Norge, der er grundlagt i 2002. De har indtil nu udsendt over 10.000 computere til over 200 skoler i 10 lande. Derved har de sikret 200.000 elever og lærere adgang til IT.