Hvordan håndterer FAIR det donerede udstyr


FAIR får doneret alt sit udstyr gennem samarbejde med private og offentlige virksomheder og organisationer. Når FAIR modtager udstyr får udstyret et unikt nummer / stregkode, der følger udstyret i resten af dets liv. Hermed kan vi og donorerne hele tiden følge, hvad der sker med udstyret og hvor det bliver stillet op i modtagerlandet. 

Alt udstyr vi modtager checkes for funktionalitet og teknisk stand. Inden for 30 dage fra modtagelsen, overskriver FAIR al data på harddiske og registrerer serienumre og hardwareegenskaber. Dette skaber den fornødne datasikkerhed, som professionelle virksomheder kræver ved donation af udstyr.  Vores automatiske sletteprogram er udviklet i samarbejde med UNESCO. Læs mere her.

Udstyr, der ikke kan repareres eller opgraderes til vores minimumskrav, bliver sendt til genbrug hos en certificeret genindvindings virksomhed - dette sker dog for mindre end 10% af det modtagne udstyr. Genvindings virksomheden genbruger 92% til skabelse af andre produkter.

Software installerer vi først når udstyret stilles op i de endelig projekter i Syd, så udstyret bedst muligt kan målrettes det brug udstyret skal have.

Når udstyret er blevet placeret i IT- og Resurse Centre i vore projekter vil det løbende blive udskiftet, hvis noget af det går i stykker. Det defekte udstyr sendes derefter til certificeret genvindings virksomhed enten i Danmark eller i et af de nærved liggende lande.