Malawi Data Science Bootcamp 2021

11. December 2021

Under pandemien fandt vi nye samarbejder. Gennem 39 online-møder organiserede et hold fra Mzuzu Universitets ICT Department, Datalogisk Institut på Københavns Universitet og FAIR en begivenhed for at skabe nye fællesskaber i Malawi omkring data science: Studerende, forskere og undervisere inden for feltet data science mødtes til en uge med oplæg og øvelser. Det skete også takket være økonomisk støtte fra ACMs KDD-gruppes Community Impact Program. Begivenheden blev navngivet Malawi Data Science Bootcamp, og vi håber allerede på en anden udgave i 2022.

Malawi Data Science Bootcamp har sin egen hjemmeside her: https://mwdata.science/

Gennem arbejdet ser vi det fulde potentiale for it-adgang: Når akademiske miljøer forbinder og løfter hinanden gennem videndeling og studerende udrustes med viden og netværk til at kunne igangsætte projekter på et højt niveau.

Data science (datavidenskab) er et felt inden for datalogi, der fokuserer på store datasæt: At finde viden og mønstre i disse. Det omfatter både machine learning (maskinlæring) og AI (kunstig intelligens) og samler praktikere og forskere fra forskellige discipliner - såsom datalogi, medicin, finans, statistik, matematik og samfundsvidenskab.

Vi mødte en enorm opbakning til arrangementet, i form af et fuldt program af facilitatorer fra Malawi og udlandet, som underviste hele ugen igennem. Der var dobbelt så mange interesserede tilmeldte deltagere, som arrangementet kunne bære. Dette fællesskab i og omkring Malawi fortjener endnu en begivenhed af lignende karakter og gerne større.

FAIRs kernerolle i denne type aktivitet er at udstyre læringscentre med computere. Vi arbejder både på universiteter og secondary schools (gymnasier). Men ydermere arbejder vi for at samle akademiske fællesskaber på tværs af grænser.

Hvis du arbejder på en virksomhed, der gerne vil indgå et samarbejde med FAIR om fremtiden for dit udstyr eller arbejder på et universitet, som ønsker at deltage i lignende fremtidige aktiviteter i Malawi, hører vi meget gerne fra dig.

Du kan også støtte FAIR direkte gennem et privat medlemskab.

Billeder: Malawi Data Science Bootcamp 2021

Malawi Data Science Bootcamp 2021

Malawi Data Science Bootcamp 2021

Tilbage til blogindeks