Et nyt it-center i Mzimba

24. Januar 2022
af
Benjamin Balder Bach

I sidste uge hentede medlemmer af den lokale klub Mzigo Youth Foundation under Mzimba District Youth Office 32 computere hos tMinds på Mzuzu University. Og nogle dage senere besøgte et hold fra tMinds det nye it-center på Malo Private Secondary School.

Sammensætningen er individuelt tilpasset: Den lille skole har ikke den fornødne kapacitet til at drive centeret fra dag-til-dag men har stillet lokalerne til rådighed. Medlemmer fra ungdomsklubben står for daglig drift, og som i øvrige centre i regionen leverer tMinds hardware og software til centerets behov, herunder udskiftninger af udstyr.

Malo Secondary School har ikke blot 30 computere, men en hel lokal netværksopsætning, som fungerer som et digitalt bibliotek. Her findes digitale bøger, videoer og interaktive øvelser til uddannelsesformål. Alt er distribueret under frie åbne licenser, herunder software. Således er skolen og ungdomsklubben nu på vej på en længere rejse, og vi ønsker dem alt muligt held og lykke og glæder os til at høre mere derfra.

Billeder: Malo Private Secondary School

A new ICT lab in Mzimba

A new ICT lab in Mzimba

Tilbage til blogindeks