It-udstyr og fremtidigt it-værksted ankommer i Mzuzu, Malawi

15. Marts 2021

Da vi pakkede en skibscontainer i november 2020, var det med henblik på anvendelse som it-værksted. Efter 5 måneders transport ankom containeren på Mzuzu University og er nu opstillet ved ICT Departments bygning på en tom grund. Her vil den blive benyttet til først opbevaring, sidenhen værksted.

Arbejdet finder sted i samarbejde med tMinds, en forening af undervisere, elever og ansatte fra Mzuzu University's Datalogi-institut. Siden 2013 har instituttet (og sidenhen tMinds) leveret Open Digital Learning Labs, praktikophold for universitetsstuderende på secondary schools i det nordlige Malawi.

Udstyret i containeren er indsamlet i en længere periode hårdt mærket af pandemien. Der pakket 400 computere/laptops, tastaturer, mus, netværksudstyr, servere, værktøj mv. Alt dette vil række til etablering eller opgradering af 10 secondary schools efter en velkendt model. Centrene udstyres med software velegnet til undervisningen, samt tusindvis af digitale bøger, video og millioner af artikler gennem offline-udgaver af bl.a. Wikipedia.

Vi ser frem til den næste skridt og vil dele opdateringer på vores hjemmeside og sociale medier (se nederst på hjemmesiden her).

Støt vores arbejde! Bliv medlem af FAIR eller spørg din arbejdsgiver om at samarbejde med os for at give en Fair Allocation of Infotech Resources - altså en socialt ansvarlig videreformidling og genbrug af it-udstyr.

Bliv medlem af foreningen FAIR Danmark og hver med til at støtte vores arbejde.

Opret medlemskab

Billeder: Ankomst: Computere pakket som it-værksted

Computers and a future ICT workshop arrive in Mzuzu, Malawi

Computers and a future ICT workshop arrive in Mzuzu, Malawi

Tilbage til blogindeks